FREE NIGERIAN NAVY Past Questions And Answers PDF Download 2020

Welcome here, I have for you free Nigerian Navy past questions and answers pdf download 2020. For any job application, one will always know that it is either you have scheduled an interview, or an aptitude test. this is common in all job arena from official work to unofficial jobs. All parastatals always deploy this method so as to select the best students among all the students that apply for the job that was announced to the general public.

This also goes for the Nigerian navy who really opens their portal for eligible Nigerians to pally for a different position in the Nigeria Navy. Usually, the examination is not been conducted but over time as their interest increased and many people turn up for the job registration from all over the 36 states in the federation, it is paramount to put some measures in place so as to reduce the number of applicants and also adsorb the best of all these applicants.

Even though the examination is not the only method of screening students but it is one of the ways to reduce the number of applicants from stage one and until the final stage of the screening exercise.

Nigerian Navy Aptitude Test / Exam Past Questions Paper and Answers- Current Affairs

Nigerian Navy Past Questions And Answers PDF Download 2020

Q1: Which of the following is the core duty of the Nigeria Navy?
(a) Persecuting of offenders
(b) Enforcing the law
(c) Insurance of Nigerian safety
(d) Deporting of foreigners
Answer: C
Q2: The NN was brought out of the Nigerian police force (NPF) in
(a) 1946
(b) 1956
(c) 1958
(d) 1964
Answer: C
Q3: The NN was formally established by the act of parliament
(a) 1963
(b) 1957
(c) 1964
(d) 1976
Answer: A
Q4: The first African country to introduce e-passport was
(a) South Africa
(b) Ghana
(c) Liberia
(d) Nigeria
Answer: D
Q5: How many comptrollers general has the NN gotten since the inception till
date?
(a) 10
(b) 12
(c) 8
(d) 15
Answer: B
Q6: The present chief of staff of NN is
(a) Umar Dahiru
(b) Uhuru Kayidee
(c) Boniface Cosmas
(d) Usman Jibrin
Answer: D
Q7: The first secretary General of common wealth was
(a) George Washington
(b) Tulma Goldie
(c) Arnold smith
(d) Joseph Garba
Answer: C
Q8: Lagos became a crown colony in
(a) 1862
(b) 1861
(c) 1841
(d) 1886
Answer: A
Q9: The first war 1 was between
(a) 1911-1914
(b) 1914-1916
(c) 1916-1918
(d) 1914-1918
Answer: D
Q10: The western and eastern Nigeria became self governed in
(a) 1959
(b) 1960
(c) 1957
(d) 1956
Answer: C
Q11: The first head of government of Nigeria was
(a) Yakubu Gowon
(b) Aguiyi Ironsi
(c) Tafawa Balewa
(d) Nnamdi Azikiwe
Answer: C
Q12: The first militant president of Nigeria was
(a) Sanni Abacha
(b) Ibrahim Babangida
(c) Aguiyi Ironsi
(d) Yakubu Gowon
Answer: B
Q13: Nigeria became a republic in
(a) 1963
(b) 1960
(c) 1976
(d) 1961
Answer: A
Q14: The Northern and Southern protectorate was amalgamated in
(a) 1914
(b) 1919
(c) 1921
(d) 1900
Answer: A
Q15: The first Executive president was
(a) Nnamdi Azikiwe
(b) Olusegun Obansanjo
(c) Sheu Shagari
(d) Goodluck Jonathan
Answer: C
Q16: The first colonial Governor General of Nigeria was
(a) Tulma Goldie
(b) James Robertson
(c) Huge Clifford
(d) Lord Lugard
Answer: D
Q17: The highest court in Nigeria is
(a) Court of Appeal
(b) Supreme court
(c) Federal High Court
(d) Magistrate court
Answer: B
Q18: ECOWAS was established in headquarter in ____________ and has it
administrative headquarter in
(a) 1967 Lome
(b) 1975 Lome
(c) 1975 Lagos
(d) 1967 Lagos
Answer: C

Q19: We had a bull evening because
(a) Hardly the talk had begun when the light went off
(b) Hardly had the talk begun when the light went off
(c) The talk had hardly begun when the light had gone out
(d) The light had hardly gone out when the talk began
Answer. A
Q20: Soyinka’s masterful_____of the atmosphere of his childhood helped to
make his book. Ake, an out right success
(a) Evocation
(b) Invocation
(c) Convocation
(d) Revocation
Answer. A
Q21: Students will always blame their teachers when examination results are
unfavorable
(a) Wont they
(b) Wouldn’t they
(c) Isnt it
(d) Cant they
(e) Wont they
Answer. D
Q22: Okonkwo is a stubborn man, he will never_____his words
(a) Chew
(b) Spit
(c) Eat
(d) Bite
Answer C
Q23; Kindly____me your book because my friend has ____mine
(a) Borrowed/ borrow
(b) Borrow/ lent
(c) Lend/ lent
(d) Len/ borrowed
Answer D
Q24: Three quarters of the church____painted by members the previous day
(a) Were
(b) Was
(c) Is
(d) Are
Answer: B

The NaijaQuest Team Will Send You The Complete Nigerian Navy Past Questions And Answers PDF For Just 1,500 Naira

These comprise of 2013, 2015, 2016 Past Question and Answers and Year 2017 & 2018 Past Questions And Answers

Your copy will be sent to your email immediately your payment is confirmed

Free Nigerian Navy Past Questions And Answers PDF Download

The Nigeria navy questions are always in a different section in which applicants are expected to answer everything in the section the question includes, mathematics, General language, and English Language.

Just like is observed in all examination most people sit for, most people are usually scared of sitting for mathematics, some are very proficient in other aspects of learning but when it comes to mathematics they are very weak at this level, so it is one of the reason you will need to get past question and go through it to have the knowledge and idea of topics that are usually selected and asked frequently so that you can give it all it takes to pass section.

Under this section, usually, the number of questions been set is always 20 questions which always comprises topics like Area and volume, simple interest, conversions, statistics, set, ratio, probability, age and work, profit and loss, and other topics in mathematics. You can do a thorough background study on these topics and prepare yourself well before going for this examination also, get a mathematics textbook to look up to other methods of solving any of the topics you come across in the question.

ENGLISH LANGUAGE:

This is another strategical way of testing the applicant’s knowledge of English proficiency and skills. This section always comes with 20 questions which are randomly drawn from the usage of words on daily routines, like nearest in meaning, words and opposite, synonyms and antonyms, fill in the gap, simple question, and answer, syllabi, correct spelling of words and many other topics including registers to test your knowledge on the English language.

GENERAL KNOWLEDGE:

In this section, we usually have in total 10 questions. This section questions are always set from different fields of life like biology, chemistry, physics, current affairs of Nigeria, Nigerian navy news, international body news such as ECOWAS, OPEC, UN, OAU and other bodies that applicants are expected to be familiar with. Also, innovations trending in the world of science and technologies are sometimes asked in this section.

Also, applicants are asked some names if the top-ranking officers in the force both in Navy and army, most time they may ask for the full name of the chief of army staff, the defense ministers and many other related questions related to the Nigeria force do not be dismay if you asked the name of chief commander of all the armed forces which double as the president of the federal republic of Nigeria,

In total, we usually have 50 questions set to test applicants and its score on a mark of 2 per questions, so it is a chance to demonstrate your readiness and preparation for the examination

WHY PAST QUESTION FOR THIS EXAMINATION?

No one will ever pray not to be selected as one of the successful candidates but the truth of the matter is not everyone will be selected. So, for you to prepare at hand, it is expedient you get yourself the past question and study from page to page so as to be ready to answer all related questions you might face in process of writing this examination.

Also, it is of great importance to note that this pass question is not a guarantee that you will meet all the question in the examination, some may appear why you may not see some but the basis of the question is to have a relative idea on what the question in the examination used to look like. One can easily pass the exanimation you have seen the former approach used to examination you have not seen for before and have no background information on how the question uses to look like for those that have sat for the examination once.

The past question we will be giving here is accompanied with an answer so, when you have time to study, you do not need to stress yourself looking for an answer, all question has been fully answered, all you need do is download and start reading.

The NaijaQuest Team Will Send You The Complete Nigeria Navy Past Questions And Answers PDF For Just 1,500 Naira

These comprise of 2013, 2015, 2016, 2017 Past Question and Answers and Year 2018 Past Questions And Answers plus 2016.

Pay To Bank Or Online Transfer

  • Account Name: Salahudeen Olawale
  • First Bank – Account Number – 3017610136
  • GTBank -Account Number – 0049672618

After Payment – Send Your – Full Name, Email Address, and FRSC Q&A – To 08035243910

Your copy will be sent to your email immediately your payment is confirmed

HOW TO DOWNLOAD THIS QUESTION

You can click on the link on this page to download this question on your device either your laptop or mobile phone. Be sure to have a pdf reader on your phone if you are using mobile devices.

Related:

Conclusion On Details Of The Free Nigerian Navy Past Questions And Answers PDF Download

So, to all applicants who have successfully gone through the hurdles of registration and submission of various forms and signing forms, and also been successfully shortlisted to sit for the examination, it is a rare opportunity others are waiting to have, you can utilize your opportunity to get the very best out of it, download this question and take your time to sit down and study the questions with the answers that have been provided in the question. And if you still have challenges with some of the questions probably not comprehending it well, you can get a textbook on each of the subject matter take your time to study the principle of the subjects and you are good to go.

Tags: Free Nigerian Navy Past Questions And Answers PDF Download

99 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!